Stijn Dhollander is topschutter

Het was Ben Van Laere die op het eind van de voorbije twee seizoenen de titel van topschutter binnenhaalde met 14 en 15 competitietreffers, maar dit seizoen heeft Stijn Dhollander de meeste streepjes achter zijn naam. Vijftien om precies te zijn. Hij doet zo merkbaar beter dan de voorbije twee jaar toen hij 7 en 11 keer de bal voorbij de doelman kreeg.

 

 

Stijn Dhollander - topschutter seizoen 2013-2014

Andreas Foriers kende een echt boerenjaar en leek met sprekend gemak de topschutterstitel te behalen. Een hardnekkige enkelblessure gooide echter roet in het eten voor de middenvelder die nu het seizoen afsluit met 11 treffers.

Stijn: "Wie uiteindelijk de doelpunten maakt is van ondergeschikt belang, maar ik kan niet ontkennen dat ik trots ben om weer de vlotst scorende spits van Athletico Oudenbos te zijn. Ik ben vooral ook blij met het feit dat ik zeven keer scoorde met links én met rechts. Ik kon dit natuurlijk niet alleen gedaan hebben. Ik bedank mijn ploegmaats voor de fantastische assists. Het is ook goed dat Ben eens geen topschutter wordt. Dat houdt hem scherp voor volgend seizoen. Al wil ik Ben feliciteren met zijn prima seizoen. Hij speelde noodgedwongen vaak op het middenveld, maar scoorde toch tien keer en gaf ook nog eens vijf assists. Daar doe ik mijn hoed voor af."

Stijn scoorde 15 van de 65 zelf gemaakte doelpunten (de 5 forfaitdoelpunten en owngoal buiten beschouwing gelaten) en is dus goed voor 23 procent van de doelpunten. "Dat is inderdaad niet weinig. Uiteindelijk zijn er maar drie spelers die tien of meer doelpunten hebben gemaakt dit seizoen. Misschien is dat een werkpunt voor ons allemaal: efficiënter worden voor doel."